fredag 31. desember 2010

Godt nytt år...

glasses
 Ja tenk i dag er det siste dag i 2010, tiden går altfor fort spør du meg! Jeg skal på jobb til kl. 22.00 i kveld, så Trond Morten & Liam skal til mine foreldre å spise middag. Martine er hos sin far.... Så det blir en rolig feiring kan en si. Det blir nok bare meg og min kjære som tar oss en liten skål klokken tolv i kveld ute på terrassen og der har vi god utsikt og kan se raketter både nært og fjernt. Blir kos det å... sånn er det med en jobb i helsevesnet, da må en av og til jobbe sånne dager.

Godt nytt år alle sammen.
Anine


Foto: google

Surt?

Liam`en vår har fått helt dilla på klementiner... så enda på visa er at kroppen er full i utslett. I går fikk han en klementin som tydeligvis var veldig sur... ble en artig liten bildeserie jeg tok. Må bare vise;)


Men selv hvor sur en mandarin er så er smilet til denne sjarmøren vår like stort:)

♥♥♥
Anine

torsdag 30. desember 2010

Min lille hjelper.Liam elsker å hjelpe til. Støvsugeren er kjempe gøy, for å ikke snakke om moppen
og han er lykkelig når han får egen klut og hjelpe til å vaske av bordet på stuen.
Skjønne gull gutten vår

Anine

onsdag 29. desember 2010

Nikon...

Ja ENDELIG har jeg fått meg det jeg har ønsket meg en stund. Nikon speilreflekskamera. Min kjære kom med det i julegave til meg. Beste julegaven jeg kunne ha fått. No gjenstår det bare å lære seg å bruke det... lukter en tålmodighets test på meg selv ja hehe. Men jeg og en gode venninne skal hive oss på fotokurs. Gleder meg! Ellers må jeg vel bare lære meg selv ved å prøve litt forskjellig. Så no tar jeg masse bilder... så gøy! I dag har vi hatt besøk av min gode venninne Linda og hennes datter Stella. Så måtte jo ta noen bilder av barna... noen ble bra, andre ikke fult så bra. Men men her er noen bilder...

Kose stund på sofaen...


Skjønne Stella...

Linselusa Liam...

Herlig å kunne ta bilder uten at noe blir alt for mørkt og at barna helst må stå helt stille!
 Det er ikke lett å fortelle en 15 månder gammel gutt med "makk i rumpen" ;)

Ha en herlig kveld videre.

♥♥♥

Anine

Søsken kjærligheten...

Sånne bilder blir jeg ikke lei av!


Det er ikke ofte Martine lar Liam leke med henne, men det skjer og da er det bare å knipse bilder.


♥♥♥

Anine

mandag 27. desember 2010

Jul 2010

Her har det vist blitt en "juleferie" i blogging, men julen har omtrent vært så her; Vi har hatt koslig besøk fra Bergen, på julaften var det fult hus og stormende jubel. Nissen var innom ja... både store og små hadde vært veldig snille! Martine er så og si frisk, men natte søvnen er det så som så med for oss alle. Liam har fått kuldeutslett/ atopisk over hele kroppen og ja... han fikk selvfølgelig influensa også, så her går det slag i slag! Men alt i alt en herlig jul for aller første gang i vårt eget hus. Gleder oss til mange flere. Her er noen bilder fra vår jul...
Koslig med juleferie, men jeg må si at jeg gleder meg litt til hverdagen med faste rutiner og rytmer igjen! Så håper jeg det blir bedre med søvn sånn en kan fungere normalt igjen. Ellers blir det lite som blir gjort både av det ene og andre!
Men men ha ei fin romjulstid og godt nytt år.
Anine

fredag 24. desember 2010

Julaften 2010

I går satt vi ut kjeks og melk til julenissen. Så det var ei spent jente som våknet i dag og lurte på om han hadde vært her en liten tur... å det hadde han! Under juletreet stod det et tomt glass og kakene var spist opp og en lapp til Martine og Liam.

"Til Martine og Liam.
Tusen takk for kakene og melken.
Det var kjempe godt.
Her er noen pakker og flere kommer senere.
Klem fra Julenissen."

Koslig julemorgen. No venter vi på besøket fra Bergen skal komme.
Ha en strålendes julaften alle sammen.

God Jul
Anine

torsdag 23. desember 2010

Plastikk!!!!!!


Ja så ble det plastikk juletre i år også!!!!! Egentlig skulle vi ut å hogge juletreet selv på en juletrepark, men Martine nekta! Hele desember har jeg prøvd å forberede ho på at vi skulle det, men hun har vært helt låst fast på juletreet som vi hadde i kjelleren. Så etter mye om og men, så ja da ble det plastikk juletre i år også! Det er det treet Martine er vant til at vi har hatt, så da skulle vi ha det i år også. Ja ja jula er for barna... å med tanke på lillebror og juletre så var det like så greit;)


Jeg henta hjem igjen Martine kl 09.00 i dag og tenkte vi skulle kose oss med å pynte juletre og noe godis, men Martine er forsatt veldig syk og da hun kom inn på stuen tittet hun bare på det tomme juletreet og sa bare "å!" og gikk opp på loftstuen å la seg til å sove. Så da ble det meg og Liam som pyntet juletre alene.No nyte vi roen og gleder oss til morra dagen. Håper alle er friske og raske;)
God lille julaften til dere alle!
Anine


onsdag 22. desember 2010

GOD JUL & GODT NYTT ÅR!


Ønsker alle en riktig god jul & et godt nytt år.

Vi hadde laget julekort og begynt å sendt ut, men dessverre stoppet det litt opp her hjemme. Ble en litt stressendes førjulstid med oppussing, syke barn, mye jobbing, lite søvn... ja, i det store og hele;) Men no har vi tatt juleferie og roet ned. Så sender en hilsen til alle her. Ingen er glemt, bare ikke fått julekort sendt;)♥♥♥♥

Julehilsen fra oss 4 her!

Influensa....?


Eller er det spenningen for at julen nærmer seg? Ikke alltid like lett å vite, men Martine ligg i hvertfall rett ut og har det ikke godt. Ofte med Martine er det sånn at når julen kommer er det så mye spenning rundt pakker og nisser at hun rett og slett blir syk. Å denne førjuls tiden har vært lang for henne. Om det er mulig har maset om nisser og pakker bare blitt verre og det går utover nattesøvnen og alt annet i hverdagen. Her i huset er det no så mangel på søvn at vi GLEDER oss til julaften i håp om at det da roer seg litt. Martine skal i dag til mormor & morfaren sin... vi vet ikke hva vi skulle gjort uten dem i disse tider.

♥ TUSEN TAKK FOR HJELPEN ♥

Håper vi Liam`en vår sover i natt så vi kan starte juleferien uthvilt;)
Ha en fin onsdag.
Anine


søndag 19. desember 2010

En travel dag...

... for Martine. Først juletre pynting hos mormor & morfar. Hun bare elsker å pynte juletre og var stor fornøyd da hun fikk pynte.
MEN hun har en tendens til å henge kulene og annen pynt på samme område. Helst på samme grein da! Prøve å veilede ho litt sånn at en får litt pynt over alt, men stort sett er det et par område med mange kuler og lite på resten av treet. Ja ja er jo sjarmen med barn det;)


Så når vi kom hjem stod pepperkake baking på planen. Martine fant frem forkle og kjevla deiga ut. Det lukter pepperkake i hele huset... lukten av jul spør du meg. Etter kakene var ferdig steikt og avkjølt ble det pynting med melis og nonstop.
Jeg tok melis på og Martine pyntet med nonstop. Kos

Halveis i pepperkake pyntingen var det nok. "Martine sliten" kom det fra ho. Hun har egentlig vært litt slapp i dag og no på kvelden kom feberen... enten er hun på vei å bli syk igjen eller så er det "spennings feberen" som kommer snikende litt tidlig. Sånn er det ofte med Martine at når hun gleder seg veldig til noe kan det slå ut med feber. Krysser fingrene for at hun sover hele natten og er godt uthvilt i morgen.
Vi skulle egentlig til en "juletre park" i dag og finne juletre, men det er en helt annen historie som jeg kommer med senere;)
Ha en fin kveld videre!
AninePepperkake husene på plass!

Det er en stund siden vi satt sammen papperkakehus, men de har blitt stående på spisestuen pga oppussing av kjøkkene. No er de kommet på plass på kjøkkenbenken og vi har pyntet de med små nisser.


Alle nissene martine har laget fra barnehage og frem til no er på plass. Jeg synes det er sjarmerende med de nissene... litt skakke, mangler et øye eller har et for mye. Herlig med pynt barna lager. No skal vi hente Martine som er å pynter juletre hos mormor og morfar.
Ha en fin advent søndag.
Anine

fredag 17. desember 2010

"TAPER"!!!!!


Ja her er det kommet et nytt ord med Martine... no er alle  her hjemme "tapere" titt og ofte om dagen, særlig om det er noe Martine ikke får lov til eller noen forstyrrer ho (særlig Liam). Ja ja egentlig burde jeg jo bare være litt "glad", språket utvikler seg jo hehe. Skulle bare ønske at ikke ho lærte alle sånne "stygge" ord. Vi har vært igjennom noen runder med å bli kalt dumme dust, bæsj, juks, liten og ja no taper. Martine forstår ikke helt meningen med ordene, men lærer av andre at det betyr noe i hvertfall. Så hun har en periode på hvert av ordene. Hun bruker aldri å kalle meg eller noen andre foreksempel: "dumme dust" og "taper" samtidig.


Men men innerst inne er hun glad i oss uansett;) hehe!

God helg alle sammen
Klem fra "taperen" Anine

onsdag 15. desember 2010

Hjemme dag...

Ja det måtte jo skje! Da var det Martines tur å bli syk... må si jeg er temmelig lei sykdom no!!!! Men heller denne uken enn neste, for jeg håper virkelig at vi alle er friske til jul! Martine er på bedringens vei, så i dag har vi mamma & Martine dag hjemme.


I går fikk Martine sitt eget juletre på rommet! Hun elsker juletre og kan nesten ikke vente til vi skal pynte et stort et i stua. Planen var at vi på søndag skal på en juletre park (heter det det? jaja;)), men nei det hadde ikke Martine tenkt! Vi har jo et tre nede og det SKAL ho ha!
Ja ja vi får se hva det blir til.
Ha en fin onsdag.

Anine

mandag 13. desember 2010

Pepperkakebyen!

Ja vi kom oss en liten tur til Bergen i helga... men bare så vidt, da lille Liam`en vår har vært veldig syk. Men med riktig antibiotika fikk vi feberen ned og ørebetennelsene på begge ørene bort! Hadde blitt nesten litt krise om vi ikke hadde fått reist, for Martine (OG samboeren;)) var helt låst på at i helga skulle vi til Bergen. For med Martine er det sånn at når noe er planlagt MÅ det gjennom føres, ellers blir det totalt krise og ei VELDIG frustrert jente. Men men vi kom oss til Bergen og storkoste oss! Lørdag var vi i sentrum for å se pepperkakebyen... det må jeg si ga julestemning delux! Kjempe kos. Martine var ikke helt med på den... det var jo "bare en haug" med pepperkakehus jo!

Martine i kø for å se pepperkakebyen... litt usikker på hva vi egentlig skal!Alle bildene er tatt med mobil... hvor var kameraet tro??? Ikke vet jeg;)

Jaja kamera eller ikke... noen bilder ble det tatt! Koslig dag i Bergen by.

Anine

tirsdag 7. desember 2010

Nok en inne dag...


Lille gull gutten vår er blitt syk, så her tilbringer vi dagene inne! Håper Liam`en vår blir frisk så vi får reist til Bergen på torsdag. Han har det ikke godt no gullklumpen. Høy feber og oppkast våknet vi til i dag. Håper han blir raskt frisk. Det gjør fryktelig vondt i mammahjerte når lille klumpen ligger der så slapp. God bedring til deg gutten min. Skal pleie deg godt...

Anine

lørdag 4. desember 2010

Til alle som er født i 40, 50, 60 og 70 årene!


Denne må jeg bare dele med dere... noen har kanskje lest den før? Jeg synes den er kjempe bra. Jeg må si at jeg er litt av den "hysterisk" mammaen, men ikke den værste... tror jeg! Men å lese denne så kjenner jeg meg godt igjen da jeg vokste opp på 70 tallet!

For det første overlevde vi å bli født av mødre som røkte og/eller drakk mens de var gravide med oss og levde i hus fulle av asbestmateriale.
De brukte aspirin, spiste muggost, rå eggeprodukter, mengder av bacon og fet mat - for ikke å snakke om mat tilsatt alskens farge- og tilsetningsstoffer, tunfisk rett ut av boksen og vi ble ikke testet for diabetes eller alvorlige kreftsykdommer.
Etter det marerittet ble barnesengene og trillevognene dekket med alskens blyholdige stoffer i pastellfarger.
Det fantes ingen barnesikringer på medisinboksene eller på farlige vaskemidler eller barnelås på skap og skuffer. Når vi syklet på syklene våre hadde vi ingen hjelm eller sykkelsko på - for ikke å snakke om den risikoen vi tok ved all haikingen med fremmede...
Som barn satt vi i biler uten sikkerhetsbelter eller airbag. Og allerhelst lå vi i hattehylla.
Vi drakk vann fra hageslangen og IKKE fra flasker kjøpt på butikken.
Take-away food var begrenset til pølse & chips, eller pølse og brød. Ingen Pizza Hut, McDonalds, Tacos, Baguetter eller Kebab.
Enda butikkene stengte klokka 5 på ettermiddagen og var stengt i helgene. På en eller annen måte var det ingen som sultet ihjel på grunn av det.
Vi delte ofte en flaske brus med våre venner og alle sammen drakk fra samme flaska uten at noen egentlig ble dødssyk av det.
Vi kunne finne på å samle inn tomflasker å veksle dem inn på butikken på hjørnet for å få nok penger til å kjøpe karameller og tyggegummi eller kinaputter som vi smalt av inn i yttergangene til folk etter å ha ringt på døra.
Vi spiste smørkaker, loff med ekte smør på, Upasteurisert helmelk, brus med sukker i og vi var ikke overvektige fordi
VI ALLTID VAR UTE OG LEKTE !!...
Vi kunne gå ut om morgenen og ikke komme hjem igjen før etter at gatelysene ble tent om kvelden.
Ingen kunne få tak i oss i løpet av hele dagen. Og vi var OK...
Vi kunne bruke timer på å bygge en Olabil av gamle planker og vognhjul og sette utfor en kjempebakke bare for å oppdage at vi hadde glemt å lage bremser . Vi bygde trehytter og demninger, lekte ved elvebredden / sjøkanten med selvlagde korkbåter eller lekebiler i sanden.
Vi hadde ikke Playstasion, Nintendo Wii, X-Box. Ingen dataspill i det hele tatt, ingen TV med 999 kanaler å velge i, ingen video eller DVD filmer. Ingen mobiltelefon, ingen bærbar datamaskin, ikke Internett, blogg eller Chat-room på nettet .................................... VI HADDE VENNER og vi gikk ut og traff dem !!!
Vi falt ned fra trær, skar oss på tollekniver, brakk bein og tenner og det var ingen anmeldelser eller saksøkning etter slike skader.
Bare jentene hadde hull i ørene.
Vi spiste mark og leirekaker laget av søle, og marken levde ikke i oss i evig tid.
Til jul og påske malte og lagde vi pynten selv.
Vi fikk luftgevær og lagde sprettert i 10 års alderen, vi syklet eller gikk til våre venners hus og banket eller ringte på døra, eller bare ropte på dem.
Fotball eller slåball-lagene hadde lag-utvelgelse og ikke alle fikk være med på laget. De som ikke fikk være med måtte lære seg å takle det. Tenk deg det!!! Å komme med på laget krevde dyktighet eller ry.
Lærerne brukte å gi oss en lusing og bøllene regjerte i friminuttene på skolen.
Tanken på at foreldrene skulle hente oss hvis politiet hadde tatt oss i å gjøre noe ulovlig var utenkelig.
De sto faktisk på politiets side.
Våre foreldre fant ikke på idiotiske navn til barna sine som vi hører i dag.
Vi hadde Frihet, Feiling, Suksess og Ansvar og vi lærte Å TAKLE DET!

Kjenner du deg igjen?
Anine

fredag 3. desember 2010

Autisme og MMR- vaksine?

"Er det noen sammenheng mellom MMR-vaksine, inflammatorisk tarmsykdom og autisme?
Svar: Diskusjonen om MMR-vaksine, tarmsykdom og autisme kommer fra England. Det har lenge vært diskusjon om hvorvidt det var sammenheng mellom meslinger og Crohns sykdom, og denne diskusjonen har også involvert vaksine mot meslinger.

Hypotese om nytt syndrom
Den britiske forskeren Wakefield og hans gruppe, som mener at autisme kan være et resultat av malabsorbsjon, har vært spesielt interessert i denne problemstillingen. De har derfor bedt foreldre som har barn med problemkomplekset tarmsymptomer / autisme oppstått i tidsmessig sammenheng med MMR-vaksinasjon om å kontakte dem. I en artikkel i Lancet i februar 1998 fremsatte de en hypotese om at MMR-vaksine kan være årsak til autisme. I artikkelen beskrives 12 barn med autisme og inflammatorisk tarmsykdom. Foreldrene til åtte av de 12 barna mener symptomene debuterte i forbindelse med MMR-vaksinasjon. Hos alle disse ble det funnet patologiske endringer i tarmbiopsi. Dette er altså ikke en kontrollert undersøkelse, men en samling av barn med en del fellestrekk i sykdomsbildet.


Forfatterne foreslår at tarmskade kan føre til økt absorbsjon av toksiske stoffer og dermed forårsake nevropsykiatriske symptomer, til tross for at det hos de fleste barna ble registrert endret oppførsel før tarmsymptomene opptrådte. Mulig sammenheng med MMR-vaksine ble i første runde bare trukket frem som en mulighet som måtte undersøkes nærmere. Dette ble imidlertid straks plukket opp av massemediene i England, og førte til sterke angrep på MMR-vaksinen. Gruppen som står bak artikkelen har senere hevdet denne sammenhengen i sterkere ordelag og Wakefield har hevdet at det foreligger et nytt syndrom med en spesiell type autisme, med noe annen debut-alder, hyppigere forekomst av regresjon eller tap av ferdigheter og uttalte tarmsymptomer. Han mener også at det er denne autisme-typen som dominerer når forekomsten nå øker.


Referanser:
•Wakefield AJ, Murch SH, Anthony A, Linnell J, Casson DM, Malik M, Berelowitz M et al. Ileal-lymphodi-nodular hyperplasia, non-specific colitis, and pervasive developmental disorder in children. Lancet 1998; 351: 637-41.
En undersøkelse som taler imot hypotesen
En viktig undersøkelse publisert høsten 2001 tar opp nettopp disse påstandene. Tre grupper med autister sammenliknes - to som er født etter 1987 og derfor har fått tilbud om MMR-vaksine, og en gruppe født mellom 1954 og 1979 og derfor ikke kan være MMR-vaksinert. Gruppene har fått sin diagnose etter omtrent samme (strenge) kriterier, og særlig forhold som tap av ferdigheter er vurdert på samme måte i de tre gruppene. Forfatterne finner ingen forskjell i autisme-type mellom de tre gruppene, heller ikke noen økt forekomst av tarmsymptomer hos de yngre i forhold til den eldste gruppen. Artikkelen er en sterk tilbakevisning av påstanden om at et nytt autismebilde skulle dominere i dag.


Referanser:
•Fombonne E, Chakrabarti S. No evidence for a new variant of measles-mumps-rubella-induced autism. Pediatrics 2001; 108: E58.
Andre undersøkelser finner ikke årsakssammenheng mellom MMR og autisme
Det har vært en betydelig økning i antall registrerte tilfelle av autisme i USA og England i løpet av de siste 20 årene og det internasjonale forskningsmiljøet har tatt hypotesen om en sammenheng mellom MMR -vaksinen og autisme alvorlig. En rekke forskergrupper har med ulike metoder undersøkt om MMR-vaksine kan være årsak til autisme og inflammatorisk tarmsykdom.


I Finland er det et meget velfungerende meldingssystem for mulige vaksinebivirkninger. Finnene har gått inn i sitt bivirkningsmateriale fra 14 år med MMR-vaksine, og sett på de tilfeller av tarmsykdom som ble meldt (1). De fant 31 tilfeller, men ikke noen utviklet kronisk tarmlidelse eller autisme . En stor amerikansk pasient-kontroll-undersøkelse konkluderer med at MMR-vaksinasjon ikke øker risikoen for verken Crohns sykdom, ulcerøs kolitt eller inflammatorisk tarmsykdom, uavhengig av alder ved vaksinering (2).


En stor engelsk undersøkelse har tatt utgangspunkt i 357 pasienter med diagnosen autisme (3, 4). Forskerne har sett på tidspunkt for symptomdebut, første bekymring hos foreldre og diagnose, og undersøkt om det er noen tidsmessig sammenheng med MMR-vaksinasjon. I tillegg har de undersøkt om tidsforløpet er forskjellig hos vaksinerte og uvaksinerte. De har ikke funnet noen sammenheng, og finner at vaksinasjonsdekningen for MMR-vaksine er lavere i pasientgruppen enn i befolkningen ellers. Ytterligere en undersøkelse med 473 pasienter (publisert i februar 2002) fant ingen støtte for sammenheng mellom autisme og MMR-vaksinasjon (5).


To undersøkelser ser på om økningen i autisme samsvarer med en tilsvarende økning i MMR-vaksinasjon (6, 7). Forskerne sammenholder vaksinasjonsdekning med forekomst av autisme hos de samme årskull. Undersøkelsene er ført frem til barn født tidlig på 1990-tallet, fordi man regner med at de aller fleste som har autisme vil ha fått sin diagnose innen seksårsalder. I begge undersøkelsene var vaksinasjonsdekningen relativt konstant, mens forekomsten av autisme steg betydelig i de samme alderskohortene.


I Danmark er det gjort en helseregisterbasert undersøkelse som omfattet 8 årskull (over 530 000 barn) (8). Vaksinasjonsdekningen for MMR var 82 %. Det var ingen økt forekomst av autisme eller annen autistic spectrum disorder hos de vaksinerte sammenlignet med ikke-vaksinerte, uansett alder ved vaksinasjon, tid siden vaksinasjon eller tid mellom vaksinasjon og diagnosetidspunkt. En ting som skiller denne undersøkelsen fra de tidligere er at gruppen ikke-vaksinerte var stor nok til at man kunne sammenligne forekomst hos vaksinerte og ikke-vaksinerte direkte. Det gir resultatene styrke. (Se også MSIS-rapport nr. 45, 2002)


Institute of Medicine i USA har som oppgave å gi objektive råd til kongressen i helsespørsmål. Med bakgrunn i uroen omkring MMR-vaksinen blant mange foreldre gikk instituttet våren 2001 gjennom alt foreliggende materiale om MMR og autisme, intervjuet foreldre og forskere og gjorde en vurdering . Konklusjonen fra en etterfølgende høring i kongressen ble offentliggjort i juni 2001 (9). Både utredningen og høringen konkluderer med at det samlede materialet taler imot at det kan være noen årsakssammenheng mellom MMR-vaksine og autisme. Det britiske forskningsrådet kom til samme konklusjon etter en større utredning (10). "The Global Advisory Committee on Vaccine Safety” (GACVS) ga samme konklusjon etter sitt møte i desember 2002 (11).


Referanser:
1.Peltola H, Patja A, Leinikki P, Valle M, Davidkin I, Paunio M. No evidence for measles, mumps, and rubella vaccine-associated inflammatory bowel disease or autism in a 14-year prospective study. Lancet 1998; 351: 1327-8.
2.Davis RL, Kramarz P, Bohlke K, Benson P, Thompsom RS, Mullooly J, Black S et al. Measles-mumps-rubella and other measles-containing vaccines do not increase the risk for inflammatory bowel disease. Arch Pediatr Adolesc Med 2001; 155: 354-9.
3.Taylor B, Miller E, Farrington CP, Petropoulos M-C, Favot-Mayaud I, Li J, Waight PA. Autism and measles, mumps and rubella vaccine: no epidemiological evidence for a causal association. Lancet 1999; 353: 2026-9.
4.Farrington CP, Miller E, Taylor B. MMR and autism: further evidence against a caual association. Vaccine 2001; 19: 3632-5.
5.Taylor B, Miller E, Lingam R, Andrews N, Simmons A, Stowe J. Measles, mumps, and rubella vaccination and bowel problems or developmental regression in children with autism: population study.
BMJ. 2002 Feb 16;324(7334):393-6.
6.Dales L, Hammer SJ, Smith NJ. Time trends in autism and in MMR immunization coverage in California. JAMA 2001; 285: 1183-5.
7.Kaye JA, Melero-Montee MDM, Jick H. Mumps, measles and rubella vaccine and the incidence of autisme recorded by general practitioners: a time trend analysis. BMJ 2001; 322: 240-3.
8.Madsen KM, Hviid A, Vestergaard M, et al. A Population-Based Study of Measles, Mumps, and Rubella Vaccination and Autism. N Engl Jl Med 2002; 347 (19): 1477-82
9.Institute of Medicine: Immunization Safety Review: Measles-mumps-rubella vaccine and autism, National Academy Press 2001. www.nap.edu/catalog/10101.html (14. januar 2002)
10.Report of the strategy development group subgroup on research into inflammatory bowel disorders and autism. British Medical Research Council, UK 2002.
11.WHO. Global Advisory Committee on Vaccine Safety, 16-17 December 2002. Wkly Epidemiol Rec 2003; 78: 17-18. http://www.who.int/wer/pdf/2003/wer7804.pdf

 Hvilke konklusjoner kan en trekke om MMR-vaksinen?
Svar: Vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR-vaksine) er en svært effektiv vaksine. Dette har ført til at sykdommene og komplikasjoner i forbindelse med dem er blitt svært sjeldne.


En enkelt undersøkelse førte til hypotesen om at MMR-vaksine skulle være årsak til et syndrom med inflammatorisk tarmsykdom og autisme med spesielle trekk og at dette skulle være en viktig årsak til økt forekomst av autisme. En rekke undersøkelser er gjort for å etterprøve denne hypotesen, men ingen av dem har kunnet bekrefte den. Når mange studier hver for seg taler imot at MMR er årsak til autisme, blir sannsynligheten for en sammenheng svært liten, selv om det vitenskapelig er umulig å bevise at en årsakssammenheng ikke er til stede.


Undersøkelsene tyder på at autisme opptrer på samme måte i dag som før MMR-vaksinen ble tatt i bruk, at forekomsten ikke er høyere hos vaksinerte enn hos uvaksinerte, og at debuttidspunkt ikke er assosiert til vaksinasjon.


All bruk av legemidler krever en avveining av risiko. Det vi oppnår med vaksinen eller legemiddelet må veies mot muligheten for komplikasjoner eller bivirkninger. Når det gjelder MMR-vaksinen mener vi at det som foreligger av undersøkelser klart taler for at det er mye farligere å være uvaksinert enn å ta imot tilbudet om vaksine. Vaksinen er fortsatt vårt beste redskap i kampen mot sykdommene. Helsestasjonene kan trygt anbefale foreldre å beskytte barna sine mot meslinger, kusma og røde hunder ved å la dem få MMR-vaksine ved 15- månedersalder og i 12-13-årsalderen"

Hentet fra folkehelseinstituttet.

Som mor til et barn med autisme så stiller jeg meg ofte noe spørsmål om hvorfor og kan det være en grunn til Martine har autisme? Jeg lurte lenge på om MMR-vaksinen kunne være en grunn, men jeg tror nok ikke det. Det er jo veldig forskjellig hva leger, forskere, foreldre sier, men jeg har valgt å tro at Martine er født med autisme og ikke fått det pga MMR-vaksinen. Om dette er feil eller ikke så er vår hverdag sånn den er, så da tenker jeg at det er ingen vits til å tenke på hvorfor min datter har autisme. Autisme eller ikke så er mine barn det beste som har skjedd meg uansett. Så får det utfordringene vi har i vente komme og jeg skal ta det på strak arm!

Anine

torsdag 2. desember 2010

Snow Globes - Coca-Cola 2010 Christmas Commercial (long version)

Hvor blir det av coca cola reklamen? Jeg har ikke sett den på tven i år... den er jo blitt en stor del av julen vår jo. I hvertfall mener Martine det. Så jeg fant ut at jeg måtte sjekke på youtube... der kom denne opp! Det er jo ikke coca cola reklamen vi er vant til. "FEIL!" fikk jeg en høylytt beskjed om!Har du sett den "gamle" reklamen?


onsdag 1. desember 2010

Ååååå MAMMA!


Martine er bare så lei av å bli tatt bilde av! Så jeg må jobbe lenge med å få knipset et. I dag var hun ekstra lei! Jeg skal jo ta bilde av alt barna gjør, få det "dokumentert" ;)


Anine

1. desember...

I dag var det ei spent jente jeg henta på sfo... hun gleda seg til å komme hjem for å se om nissen hadde vært innom med julekalender til henne og Liam. Jepp her er det nemlig nissen som lager julekalenderen! Martine håpet så inderlig at det lå en "nissemor kjole" i pakken...

Å det var der!!! Full jubel:):)
 
Liam der i mot, skjønte lite hva han skulle med den pakken...

Han fikk "kakemann" dress som Martine sa. "Å søte Liam" kom det. Jo da søsken kjærligheten glimter til.

Å få begge til å se i kameraet er ikke lett... men det beste ble der begge så vekk. Ja ja sånn går det...

Vi har hatt en koslig 1 desember med å pynte pepperkakehus... skal vise dere resultatet i morgen.

Ha en fin kveld videre.
Anine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...